Pogoji poslovanja

Poročni klik

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

 1. UVOD

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta WWW.POROCNIKLIK.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ( ZVPot- UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti uporabnikov pri naročanju izdelkov in storitev, ki so na voljo na spletni strani www.porocniklik.si, ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

 

Z uporabo spletne strani www.porocniklik.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev poslovanja. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji poslovanja ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.

Preberite si splošne pogoje poslovanja in poglavje o Varstvu osebnih podatkov, katero se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Splošni pogoji poslovanja so veljavni na vseh straneh spletne strani in trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Spletna trgovina:

 • uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: www.porocniklik.si
 • zapisani splošni pogoji poslovanja, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem – kupoprodajna pogodba.
 • Z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje poslovanja.
 • Za nakup v spletni trgovini, se uporabniku ni potrebno registrirati. Obiskovalec spletno trgovino uporablja kot neregistriran uporabnik.
 • Fotografije v spletni trgovini so lahko simbolične. Odstopajo lahko barvne nianse in vzorci.
 • Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
 • Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene. Količine zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.
 • Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s strani spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini.
 • Za izdelke po naročilu je čas izdelave 3-7 delovnih dni.
 • S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja

 

 1. OSNOVNI PODATKI O PODJETJU

S spletno trgovino porocniklik.si upravljata podjetji:

A2L, poslovno svetovanje, Anabelle Ann Logar s.p.
Ulica bratov Učakar 118
1000 Ljubljana, Slovenija

Davčni zavezanec: NE
Davčna številka: 27943283
Matična št: 6679102000

TRR odprt pri Delavska hranilnica d.d.
IBAN SI56 6100 0000 8594 644
BIC: HDELSI22

Kontaktni naslov:
Mobilna številka: +386 40 461 145
E-mail: da@porocniklik.si

in

ELENIN, digitalni marketing, Eleonora Grubar s.p..
Cankarjeva cesta 9,
1370 Logatec, Slovenija

Davčni zavezanec: NE
Davčna številka: 90955455
Matična št: 8397333000

TRR odprt pri NLB d.d.
IBAN SI56 0202 5356 8316 115
BIC: HDELSI22

Kontaktni naslov:
Mobilna številka: +386 31 506 463
E-mail: da@porocniklik.si

 

 

 

 1. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 1. PONUDBA IZDELKOV IN STORITEV

Zaradi narave poslovanja preko spleta, se ponudba spletne trgovine porocniklik.si ažurira in spreminja pogosto, vendar pa lahko zaradi povpraševanja včasih pride do napake in izdelka ni na zalogi ali v ponudbi. V tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino.

Cene so predstavljene kot Redne cene in Akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene, ki jih ponudnik oblikuje sam.

 

 1. VELJAVNOST PONUDBE, CENE IN POPUSTI

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR), cene so brez DDV, ki ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini www.porocniklik.si in veljajo do dne objave novega cenika. Lahko se zgodi, da ponudnik morebitnih sprememb podatkov ne uspe popraviti pravočasno v spletni trgovini, v tem primeru bomo kupca obvestili o morebitnih spremembah, ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

V spletni trgovini porocniklik.si so občasno objavljena gesla, ki prinašajo določene popuste: 

 • popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli,
 • popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na spletni strani porocniklik.si,
 • popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo. Enako velja za promocijsko kodo oz. kode s popusti.

 

 1. NAROČANJE

Kupec lahko odda svoje naročilo preko:

 

Potek naročila:

Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini porocniklik.si. Za nakupovanje v spletni trgovini ni potrebna predhodna prijava na spletni strani. Celoten potek nakupa v spletni trgovini je opisan v Splošnih pogojih poslovanja pod točko 7. Postopek nakupa izdelka in pod točko 8. Postopek nakupa Storitve.

 

Naročila preko e-pošte morajo vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, naslov, kontaktno številko in e-mail naslov. Natančno morajo biti opredeljeni artikli po oznakah zavedenih v spletni trgovini porocniklik.si (ime produkta, vsi podatki za izvedbo, količina, itd.).

 

Po oddaji naročila kupec prejme povratno elektronsko sporočilo, da je bilo naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 24 urah po oddaji naročila na da@porocniklik.si.

Za vsa naročila izdelkov (na zalogi ali po naročilu) velja rok izdelave 3-7 delovnih dni. Za naročila storitev je rok izvedbe po dogovoru s kupcem.

 

 1. POSTOPEK NAKUPA IZDELKA

 

 1. Dodajanje izdelka v košarico

V spletni trgovini porocniklik.si izberete izdelek, s klikom na izdelek se vam odpre stran s fotografijo izdelka, ceno in opisom. Za dodajanje izdelka v košarico kliknete na povezavo »Dodaj v košarico« obenem pa izberete željeno količino izdelka (to možnost imate na voljo tudi v naslednjem koraku, ko vas sistem preusmeri na Košarico). Sistem obvesti, da je bil izdelek dodan v košarico. Če želite nadaljevati z nakupovanjem, se vrnete s klikom na Trgovino, izdelki v košarici se bodo shranili za kasnejši nakup. V kolikor pa želite zaključiti z nakupom, kliknite povezavo »Prikaži košarico« in sistem vas preusmeri na košarico.

 

 1. Pregled izbranih izdelkov in vnos kode kupona

V kolikor ste v prejšnjem koraku izbrali povezavo »Prikaži košarico« vas sistem direktno preusmeri v košarico, na voljo imate pa tudi dostop do košarice v orodni vrstici kjer je ikona nakupovalnega vozička. V košarici imate vpogled v izbrane izdelke, na tem mestu lahko spreminjate količine izdelkov prav tako pa tudi odstranjujete neželene izdelke. Slednje odstranite s klikom na križec [X], ki se nahaja pred izdelkom. V kolikor ima uporabnik veljavno kodo za popust ali darilno kartico s kodo, jo vpiše v okence »Koda kupona« in klikne na gumb »Unovči kupon«. Nad izdelki se mu izpiše obvestilo o sprejetju kode kupona. Unovčitev kupona je možna tudi v naslednjem koraku, ko vas sistem preusmeri na Zaključek nakupa. Ko uporabnik vnese vse spremembe, ki jih je opravil v košarici, mora klikniti na gumb »Posodobi košarico« in s tem se shranijo vse spremembe, ki jih je opravil. Pod izbranimi izdelki ima uporabnik izpis zneska in način dostave izdelkov, ki se spreminja s klikom na »Posodobi košarico«. Po vnosu morebitnih sprememb v košarici, nadaljujete z nakupom s klikom »Nadaljuj na blagajno«.

 

 1. Zaključek nakupa

Po kliku na »Nadaljuj na blagajno«, vas sistem preusmeri na Zaključek nakupa, kjer tudi vnesete podatke o plačniku. Podatki označeni z zvezdico [*] so obvezni in so potrebni za zaključek naročila in dostavo izdelkov. Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. Poleg vnosa Podatkov plačnika imate tudi možnost dostave na drug naslov, kjer vnesete želeni naslov za dostavo. Za dodatne opombe pri nakupu imate na voljo okence Opombe naročila, kamor vnesete svoje sporočilo.

 

 1. Dostava

V kolikor gre za virtualen produkt vam ga pošljemo na mail, ko ga izdelamo v zgoraj navedenem roku. Na voljo imate eno popravilo oz. modifikacijo. V primeru fizičnega produkta pa vam ga pošljemo preko pošte na naslov, ki ste ga posredovali pri nakupu.

 

 1. Način plačila

Edini možen način plačila je plačilo po predračunu. Podatki za plačilo se vam izpišejo ob zaključku nakupa, prav tako jih pa prejmete po elektronski pošti v roku ene (1) ure po zaključku nakupa.

 

 1. Preverjanje naročila in zaključek nakupa

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke plačnika in vsebino nakupovalne košarice. Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja »Kupite sedaj«, še enkrat preverite, če je znesek naročenih izdelkov pravilen. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Kupite sedaj”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.«. Na e-mail, ki ste ga navedli pri podatkih plačnika, vam pošljemo vaše naročilo s podatki za nakazilo.

 

 1. Postopek obveščanja o nakupu in plačilo po predračunu

Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov dobili sporočilo s podrobnostmi naročila in podatki za plačilo. Spletna trgovina porocniklik.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

 

 1. Sklenitev kupo-prodajne pogodbe

Pogodba se sklene, ko ponudnik potrdi prejem uporabnikovega naročila – s poslanim elektronskim naročilom.

 

 1. POSTOPEK NAKUPA STORITVE

V spletni trgovini nudimo tudi možnost nakupa spletne strani s sistemom za prijavo ter poročno dekoracijo in aranžiranje. Povpraševanje in naročilo oddate preko elektronskega naslova da@porocniklik.si , kjer oddate svoje povpraševanje in kontaktne podatke. V čim krajšem času vas kontaktiramo preko elektronske pošte ali telefona in vam nato preko elektronske pošte pošljemo ponudbo. Ponudba je neobvezna in ni zavezujoča. V kolikor kupec potrdi naročilo storitev preko elektronske pošte in soglaša s ponudbo in pogoji zapisanimi v njej,  velja naročilo kot potrjeno. Vse informacije in pogoji izvedbe storitve, roki izvedbe in plačila se v pisni obliki določijo po dogovoru s kupcem, s potrditvijo ponudbe velja kupoprodajna pogodba za sklenjeno. Plačilo in pogoje za odstop od pogodbe prejme kupec v ponudbi.

 

 1. NAČIN PLAČILA

Edini možen način plačila je plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika. Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila skupaj s podatki potrebnimi za nakazilo na naš TRR. Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba.

Porocniklik.si si pridržuje pravico, da zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu celotno kupnino vrnemo, o tem ga prej obvestimo preko elektronske pošte in preverimo podatke za vračilo kupnine na njegov TRR.

V primeru, da niste iz naše strani prejeli elektronskega sporočila o povzetku sprejetega naročila v roku 24 ur, nas prosim o tem obvestite na da@porocniklik.si.

Uporabnik se zavezuje poravnati svoje obveznosti na transakcijski račun v roku 8 dni po prejemu predračuna. Plačilo lahko izvede preko svojega e-bančnega računa (npr. Klik, Bank[@]Net itd.).  Po prejetem nakazilu Vam v roku 24 ur pošljemo elektronsko sporočilo o prejetem nakazilu in račun.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika da@porocniklik.si. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko 031 506 463, 040 461 145 ali ga kontaktira preko elektronskega naslova na da@porocniklik.si.

 

 1. PREKLIC NAROČILA

Po oddaji naročila kupec v roku ene (1) ure od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov elektronski naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene (1) ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov da@porocniklik.si ali pokliče na telefonsko številko 031 506 463 ali na 040 461 145. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena. 

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik med 9:00 in 17:00 uro na telefonski številki 031 506 453 ali na 040 461 145 in preko elektronskega naslova: da@porocniklik.si.

 

 1. DOSTAVA OZ. PREVZEM IZDELKOV

V kolikor je produkt virtualen vam ga bomo po izdelavi poslali na e-mail katerega ste vpisali pri plačilu. V primeru fizičnega produkta pa vam ga bomo poslali preko elektronske pošte.

Za izdelek na zalogi je dobavni rok od 3 do 7 delovnih dni, v kolikor pa blago ni na zalogi, je uporabnik o tem obveščen pred zaključkom nakupa, kot tudi o ocenjenem oz. predvidenem roku za dobavo. Za izdelke po naročilu velja enak rok izdelave od 3 do 7 delovnih dni oz. po dogovoru s kupcem.

Vse dodatne informacije lahko kupec dobi preko elektronske pošte da@porocniklik.si ali na telefonu 031 506 463 ali na 040 461 145.

 

 1. RAČUN

Trgovina pošlje račun zgolj v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov, v kolikor podatki niso usklajeni na to opozori ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo. V kolikor želi kupec račun tudi v tiskani obliki lahko zanj zaprosi na da@porocniklik.si in mu ga v roku treh (3) dni pošljemo na njegov naslov.

 

 1. DARILNI BONI

Darilni bon je označen s  svojo kodo (unikatno serijsko številko), trgovina porocniklik.si pa ga je zavezana sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Stvarca.si. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Uporaba darilnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje »Koda kupona« vpišite številko bona. Končni znesek bomo obračunali na računu. V kolikor kode kupona sistem ne sprejme nas prosim čimprej kontaktirajte na da@porocniklik.si.

 

 1. KODE ZA POPUST

Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Želene artikle kupec doda v košarico. Na zaključku blagajne v okence ”koda kupona” kupec vpiše kodo za popust in klikne gumb “unovči kupon”. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost ‘koda za popust’ avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. V kolikor sistem avtomatično ne zazna kode kupona in je ta še veljavna, nas o težavi čimprej kontaktirajte na da@porocniklik.si.

 

 1. PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v 14 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na elektronski naslov da@porocniklik.si.

 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v pisni obliki v roku 14 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga. 

 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in vrnjenem izdelku vrne vsa prejeta plačila. 
Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ob vračilu artiklov je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.

Obrazec za vračilo blaga si lahko prenesete na naslednji povezavi: OBRAZEC

Naslov za vračilo blaga:
A2L Anabelle Ann Logar s.p.

Ulica bratov Učakar 118,

1000 Ljubljana.

Reklamacije in vračilo/zamenjava izdelkov

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec predal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga dostavi osebno na naslov podjetja. 

 

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.
Rok za zamenjavo izdelkov je 14 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.

Stvarne napake 

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje na elektronski naslov, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca s katerim je sklenil pogodbo. 

 

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Reševanje sporov

Za reševanje morebitnih nastalih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. 

Izvensodno reševanje sporov

V skladu s splošnimi pogoji uporabe elektronskih komunikacijskih storitev podjetje porocniklik.si. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

 

Varnost

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

 

 1. GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

 1. ZAČASNA PREKINITEV IZVAJANJA STORITEV

Ponudnik lahko začasno prekine oz. odstopi od splošno uporabljenega urnika opravljanja storitev. O omejitvi oziroma prekinitvi opravljanja storitev je ponudnik storitve dolžan obvestiti stranko, ki je izdelke že naročila oz. mora obvestilo objaviti na naslovni strani www.porocniklik.si.
V teh primerih kupec ne more uveljavljati odškodnine.

 

 1. PRAVILA NAGRADNIH IGER

Splošne določbe

Organizator nagradne igre je porocniklik.si (v nadaljevanju “organizator”). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah (v nadaljevanju “udeleženec”).

Pravica in pravila sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook in Instagram, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook in Instagram pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb “Všeč mi je” oziroma “Like” oziroma »Follow«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

Nagradno žrebanje in podelitev nagrade

Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.
Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.
Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku treh (3) dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka in telefonska številka) na elektronski naslov da@porocniklik.si. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku treh (3) dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.
V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.
Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov da@porocniklik.si.
Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani www.porocniklik.si.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

 

 1. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta Stvarca.si 
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si pridržuje pravico, da splošne pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

 1. UPORABA SPLETNIH PIŠKOTKOV

Spletna stran www.porocniklik.si uporablja spletne piškotke.

Pravna podlaga

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah ( Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj se uporabljajo?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov: 

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske, 
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave 
  na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene 
  za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Shranjevanje piškotkov

Piškotki se lahko shranijo različno dolgo:

 • začasni ali sejni piškotkina vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo,
 • trajni ali shranjeni piškotkina vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki (ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki (ti piškotki zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletn z namenom izboljšanja delovanja spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti (vaše uporabniško ime, regijo)in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki (te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani (oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov).

 

Upravljanje piškotkov

 

Piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.

Uporabljeni piškotki:

Ime piškotkaNamenTrajanjeIzvorPH_HPXY_CHECKPiškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.
Do zaprtja sejemojaspletnastran.si

 

 1. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Splošno

 

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta www.stvarca.si. Zbrane osebne podatke bo upravljavec spletne strani uporabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

 

Katere podatke zbiramo?

 

 • Ime in priimek,
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce na spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

 

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravljavec ne odgovarja.

 

Zbiratelj osebnih podatkov

 

Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje ELENIN, digitalni marketing, Eleonora Grubar s.p. in A2L, poslovno svetovanje, Anabelle Ann Logar s.p. 

Nameni zbiranja osebnih podatkov

 

Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil za proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov in za pošiljanje promocijske e-pošte ter SMS sporočil za spletno trgovino www.stvarca.si. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimni sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

 

Izbris osebnih podatkov

Če želite, da porocniklik.si izbriše vse vaše osebne podatke, nam prosimo pošljite e-mail na da@porocniklik.si. Izbrisali bomo zgodovino vaših nakupov (torej vsa vaša pretekla naročila in vse podatke, povezane z njimi) ter vaš e-mail v našem e-mail sistemu (v kolikor ste naročeni na naše e-novice).

Drugih podatkov o vas ne shranjujemo (kreditnih kartic, paypal računov ipd.) oziroma vas ne moremo identificirati preko njih (brskanje po spletni strani ipd.).

Če želite izvedeti, katere podatke sploh imamo o vas nam pišite na da@porocniklik.si. Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede naše politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: da@porocniklik.si.

 

 1. PRAVNO OBVESTILO

Spletno mesto www.porocniklik.si in objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njim. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, zvočno, slikovno, programersko gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 13.12.2019 do preklica.

 

 

Želimo vam prijetno nakupovanje v naši spletni trgovini! 

Vaš Porocniklik.si